Kosten van een urn

De kosten van een urn kunnen verschillen afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de grootte en het ontwerpcomplexiteit. Bij het overwegen van de kosten van een urn zijn er een aantal punten om in gedachten te houden:

 • Ten eerste kan het materiaal van de urn invloed hebben op de kosten. Urnen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, variërend van keramiek tot metaal tot natuursteen.
 • De grootte van de urn kan ook van invloed zijn op de kosten. Grotere urnen kunnen meer materiaal en vakmanschap vereisen, wat resulteert in hogere kosten.
 • Sommige urnen hebben ingewikkelde ontwerpen of versieringen, wat extra werk en vaardigheid vereist om te maken. Dit kan leiden tot hogere kosten in vergelijking met eenvoudigere ontwerpen.
 • Sommige leveranciers bieden ook aanvullende diensten aan, zoals gravures of gepersonaliseerde ontwerpen. Deze extra’s kunnen ook invloed hebben op de totale kosten van de urn.

Materialen en afmetingen van een urn

Om materialen en afmetingen van een urn te begrijpen, bekijk je de diverse materialen voor urnen en de factoren die de kosten beïnvloeden. Ontdek de vele materialen waaruit urnen kunnen worden vervaardigd en leer welke factoren invloed hebben op de prijs van een urn.

Diverse materialen voor urnen

Hieronder vind je een tabel met verschillende materialen voor urnen, samen met hun kenmerken:

MateriaalKenmerken
KeramiekBreekbaar, maar biedt mogelijkheden voor unieke ontwerpen en decoraties.
MetaalDuurzaam en bestand tegen externe invloeden. Kan gepoetst of geverfd worden om verschillende afwerkingen te creëren.
HoutHeeft een rustieke en warme uitstraling. Verschillende houtsoorten beschikbaar. Geschikt voor lasergravures of andere personalisaties.
SteenZwaar en duurzaam, vaak gebruikt voor buitengebruik. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen.
Een overzicht van de verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor urnen, samen met hun respectieve kenmerken.

Het is belangrijk om op te merken dat elk materiaal geschikt kan zijn voor het gebruik als urn, maar het is essentieel om rekening te houden met de specifieke behoeften van de nabestaanden bij het selecteren van het juiste materiaal.

Verschillende afmetingen

Naast de verschillende materialen zijn er ook urnen verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Dit stelt nabestaanden in staat om een urn te kiezen die past bij de hoeveelheid as of het gewicht van hun overleden dierbare. Er zijn kleine urnen beschikbaar voor het bewaren van een symbolische hoeveelheid as, maar ook grotere urnen voor de volledige hoeveelheid as. Daarnaast zijn er ook keepsake-urnen beschikbaar, die kleine hoeveelheden as bevatten en vaak dienen als gedenkaccenten.

Met de verscheidenheid aan materialen en afmetingen die beschikbaar zijn, kunnen nabestaanden een passende en persoonlijke urn vinden om hun overleden dierbare te eren en herdenken. De keuze voor materialen en afmetingen kan helpen bij het creëren van een tastbare herinnering die de unieke persoonlijkheid en levenservaring van de overledene weerspiegelt.

Het selecteren van de juiste urn kan een emotioneel beladen proces zijn, net als elke grote beslissing. Het is belangrijk dat nabestaanden zich gesteund voelen tijdens deze tijd en de ruimte hebben om hun gevoelens te uiten terwijl ze een weloverwogen keuze maken voor hun geliefde overledene.

Factoren die de kosten van een urn beïnvloeden

Factoren die invloed hebben op de kosten van een urn kunnen variëren en hebben verschillende effecten op de prijs. Onder andere het materiaal van de urn, de afmetingen en eventuele extra decoraties of personalisaties spelen hierbij een rol. Door rekening te houden met deze factoren kunt u een urn kiezen die zowel past bij uw persoonlijke voorkeuren als bij uw budget.

Hieronder vindt u een overzichtstabel van enkele belangrijke factoren die bijdragen aan de kosten van een urn:

MateriaalAfmetingenDecoratiesPersonalisatie
Verschillende materialen hebben verschillende kosten. Bijvoorbeeld, urnen gemaakt van keramiek kunnen duurder zijn dan urnen gemaakt van messing.Grotere urnen vereisen meer materiaal en arbeid, waardoor ze doorgaans duurder zijn dan kleinere urnen.Extra toevoegingen zoals gravures of speciale ontwerpen kunnen de kosten verhogen.Het toevoegen van persoonlijke elementen, zoals foto’s of tekstgravures, kan ook leiden tot hogere prijzen.

Het is belangrijk om op te merken dat er nog andere factoren kunnen zijn die invloed hebben op de kosten van een urn. Deze unieke details kunnen variëren afhankelijk van individuele wensen en behoeften.

Bij het selecteren van een urn is het belangrijk om goed na te denken over uw eigen voorkeuren en budget. Een passende keuze maken is essentieel om een eerbetoon te brengen aan een dierbare en tegelijkertijd rekening te houden met uw financiële overwegingen. Mis deze kans niet om een urn te vinden die recht doet aan de herinnering en tegelijkertijd binnen uw budget past.

Soorten urnen

Om soorten urnen met traditionele urnen, moderne urnen en biologisch afbreekbare urnen als oplossing kort uit te leggen.

Traditionele urnen

Hier is een tabel met enkele kenmerken van traditionele urnen:

Vorm:vaasvormig
Materialen:keramiek, brons, marmer
Versieringen:graveerwerk, glazuur

Een belangrijk detail over traditionele urnen is dat ze vaak een symbolische betekenis hebben voor de overledene en zijn familie.

Wat betreft suggesties, kunnen mensen die de traditie willen behouden en toch een moderne touch willen toevoegen, kiezen voor een traditionele urn met eigentijdse versieringen.

Op deze manier wordt er een mooie balans gecreëerd tussen het respecteren van de traditie en het toevoegen van persoonlijke smaak. Een andere suggestie is om de traditionele urn te combineren met een gedenkplaatje of foto, waardoor er nog meer persoonlijke herinneringen aan de overledene kunnen worden toegevoegd.

Zeker, hier is een toevoeging over mini urnen:

Mini Urnen

Mini urnen zijn ideaal voor mensen die een subtiele maar betekenisvolle manier zoeken om een klein deel van de as van hun dierbare dichtbij te houden. Vanwege hun kleine formaat zijn ze makkelijk te plaatsen in een intieme ruimte zoals een nachtkastje, boekenplank of zelfs in een speciaal daarvoor ontworpen sieraad.

Hier zijn enkele kenmerken van mini urnen:

KenmerkBeschrijving
VormVaak kleiner en meer discreet
MaterialenGlas, keramiek, metaal, hout
VersieringenSimpel graveerwerk, soms met ruimte voor een kleine foto

Suggesties:

 1. Mobiel Gedenkteken: Door hun compacte formaat kunnen mini urnen ook meegenomen worden, bijvoorbeeld in een tas, waardoor ze functioneren als een mobiel gedenkteken.
 2. Gedeelde Herinnering: Mini urnen zijn ook een goede keuze voor families die de as van een dierbare willen verdelen onder verschillende familieleden.
 3. Combineren met andere Urnen: Het is mogelijk om een mini urn te combineren met een traditionele of moderne urn als een soort ‘satelliet’-herdenkingspunt. Hierdoor kan men zowel thuis als op een andere belangrijke locatie een plek hebben om te gedenken.
 4. Personalisatie: Ondanks hun kleine formaat, bieden veel mini urnen nog steeds de mogelijkheid voor personalisatie, zoals initialen of een korte boodschap.

Mini urnen bieden dus een flexibele en intieme optie voor het bewaren van as, en kunnen naar wens worden aangepast om een persoonlijke touch toe te voegen.

Moderne urnen

Hieronder vindt u een tabel met verschillende moderne urnen die beschikbaar zijn:

Keramiekkogelvormig, minimalistisch
Glaskubusvormig, modernistisch
Houtcilindervormig, rustiek
Metaalbolvormig, industrieel

Moderne urnen bieden niet alleen eigentijdse ontwerpen, maar ook unieke details en functies. Sommige urnen hebben bijvoorbeeld ingebouwde verlichting voor een rustgevende sfeer, terwijl andere ruimte hebben om persoonlijke bezittingen op te bergen. Deze details helpen nabestaanden bij het vinden van troost en het vieren van het leven van hun dierbare op een moderne en gedenkwaardige manier.

Hier zijn enkele suggesties voor het kiezen van een moderne urn:

 1. Kies een materiaal dat past bij de persoonlijkheid of interesses van de overledene.
 2. Overweeg de grootte en capaciteit van de urn om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de crematieresten.
 3. Denk na over eventuele personalisatiemogelijkheden, zoals gravures of foto’s, om de urn extra speciaal te maken.
 4. Raadpleeg een uitvaartprofessional voor begeleiding bij het selecteren van een moderne urn die past bij de behoeften en wensen van uw dierbare.

Door een moderne urn te kiezen die aansluit bij de persoonlijkheid en stijl van de overledene, kunt u een blijvend aandenken creëren dat hun herinnering eert en troost biedt in tijden van rouw.

Biologisch afbreekbare urnen

Biologisch afbreekbare urnen zijn gemaakt van duurzame materialen, zodat ze volledig oplossen in de aarde zonder schadelijke residuen achter te laten. Ze hebben verschillende stijlen en ontwerpen om te voldoen aan de persoonlijke smaak en voorkeuren van mensen. Deze urnen bieden een symbolische betekenis door terug te keren naar de natuur, waarbij as wordt omgezet in nieuw leven en bijdraagt aan een gevoel van verbondenheid met het milieu.

Biologisch afbreekbare urnen hebben unieke eigenschappen die ze onderscheiden van conventionele urnen. Sommige van deze urnen kunnen gebruikt worden als voedingsstoffen voor plantengroei, terwijl andere speciale zaden bevatten die uitgroeien tot bomen of bloemen. Dit geeft families de mogelijkheid om een groene en duurzame herdenkingsplek te creëren voor hun dierbaren.

Prijsklassen van urnen

Om de prijsklassen van urnen te begrijpen, werpen we een blik op de verschillende opties die beschikbaar zijn. Goedkope urnen, gemiddeld geprijsde urnen en luxe urnen bieden allemaal verschillende prijspunten voor verschillende behoeften en budgetten. Ontdek welke prijscategorie het beste bij jou past en vind de perfecte urn voor jouw dierbare overledene.

Goedkope urnen

Goedkope urnen maakt het financieel veel toegankelijker voor mensen met een lager budget. Bekijk ook onze blog over goedkope urnen, voor een handige koopgids. Hier zijn enkele kenmerken van deze goedkopere urnen:

– Eenvoudig maar stijlvol ontwerp
– Gemaakt van duurzame materialen zoals keramiek of messing
– Beschikbaar in verschillende maten om aan individuele behoeften te voldoen
– Betaalbare prijzen zonder concessies te doen aan de kwaliteit

Naast het bieden van betaalbare opties, zijn er ook andere details te vinden in deze categorie. Sommige goedkopere urnen bevatten handgemaakte details en mogelijkheden voor personalisatie, waardoor ze nog aantrekkelijker worden voor mensen die op zoek zijn naar een unieke herdenkingsurn.

Luxe urnen

Luxe urnen hebben meerdere unieke kenmerken en vallen in een hogere prijsklasse dan gewone urnen. Ze kunnen unieke designs en hoogwaardige materialen hebben, wat zorgt voor een luxueuze uitstraling.

Daarnaast worden deze urnen handgemaakt door ervaren ambachtslieden, wat een persoonlijk tintje geeft. Kostbare edelstenen en graveringstechnieken kunnen worden toegepast om ingetogen elegantie toe te voegen aan de urn.

Ook kunnen luxe urnen geleverd worden met bijpassende displaystandaards, waardoor ze opvallend gepresenteerd kunnen worden. Extra functies zoals poedercoating zorgen voor duurzaamheid en behoud van esthetiek.

Daarnaast zijn er ook mini-luxe urnopties beschikbaar, die net zo stijlvol zijn als hun grotere tegenhangers.

Een handige tip is om de as van uw dierbare te bewaren in een luxe urn, om op een prachtige manier hun nalatenschap te eren.

Alternatieven voor urnen

Om alternatieven te verkennen voor urnen, duik je in crematie sieraden en het verspreiden of bewaren van as. Ontdek hoe crematie sieraden een persoonlijke manier kunnen bieden om as van een dierbare bij je te dragen. Leer over de verschillende opties om as te verspreiden of te bewaren, van natuurlijke en ceremoniële methoden tot gedenkwaardige objecten.

Assieraden

Assieraden zijn een subtieler, maar ook aanzienlijk goedkoper alternatief voor een Urn. Hier zijn een aantal punten over assieraden:

 • Deze gedenksieraden bieden een tastbare herinnering aan een dierbare en bevatten subtiel een beetje as.
 • Assieraden zijn verkrijgbaar in verschillende designs, zoals hangers, ringen en armbanden, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij je past.
 • Sommige crematiesieraden hebben de as als onderdeel van het ontwerp gegraveerd, wat een symbolische betekenis aan het sieraad geeft.
 • Assieraden kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, zoals zilver, goud, staal of glas, zodat er voor iedereen een geschikte optie is.

As- of crematiesieraden bieden mensen een persoonlijke manier om verbonden te blijven met hun dierbaren na hun overlijden. Het dragen van zo’n speciaal sieraad kan troost bieden tijdens moeilijke tijden en dienen als een fysieke herinnering aan de liefde en herinneringen die gedeeld werden.

Extra kosten bij aanschaf van een urn

Grafsteen of gedenkplaat

Grafmonumenten zijn erg belangrijk om dierbaren te eren. Deze monumenten kunnen bestaan uit een grafsteen of gedenkplaat. Met een grafsteen kun je de naam en belangrijke informatie van de overledene tonen, terwijl een gedenkplaat een meer ingetogen optie is met minder informatie. Beide keuzes helpen bij het creëren van een blijvende herinnering en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en ontwerpen.

Bij het kiezen van een grafsteen of gedenkplaat is het belangrijk om rekening te houden met eventuele extra kosten. Naast de aanschafkosten kunnen er kosten zijn voor graveren, installatie en onderhoud. Het is dus belangrijk om deze extra kosten in je budget mee te nemen.

Naast de standaardopties zijn er ook grafstenen en gedenkplaten beschikbaar die gepersonaliseerd kunnen worden met unieke ontwerpen, symbolen of afbeeldingen die passen bij de persoonlijkheid en interesses van de overledene. Deze personalisatiemogelijkheden kunnen extra kosten met zich meebrengen, maar bieden wel de kans om een echt uniek eerbetoon te creëren.

Grafrechten

In de onderstaande tabel staan de verschillende grafrechten:

LocatieDuurKosten
Stadskerkhof10 jaar$1000
Gemeentelijke begraafplaatsEeuwigdurend$5000
Particuliere begraafplaats20 jaar$3000

Bij het plannen van begrafenisarrangementen is het belangrijk om rekening te houden met grafrechten. Deze kosten komen bovenop andere uitgaven, zoals de aanschaf van een urn of grafsteen. Het is verstandig om deze kosten op te nemen in het budget voor een begrafenis.

Een interessant feit is dat grafrechten niet alleen gelden voor traditionele begrafenissen, maar ook voor crematies. Bij sommige crematoria hebben nabestaanden de mogelijkheid om de asurn te begraven op een speciaal daarvoor bestemde plek, waarbij ook grafrechten betaald moeten worden.

Vermogensbeheer voor nagedachtenis

Bij deze vorm van vermogensbeheer wordt het vermogen van de overledene geïnvesteerd en beheerd volgens specifieke wensen en instructies. De dienstverlener zorgt ervoor dat het vermogen op een verantwoorde en winstgevende manier wordt beheerd, met als doel het behoud en de groei ervan.

Bij vermogensbeheer voor nagedachtenis zijn er verschillende aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Ten eerste moeten de erfgenamen weloverwogen beslissingen nemen over hoe het vermogen moet worden geïnvesteerd, rekening houdend met hun eigen financiële doelen en risicobereidheid.

Daarnaast is het belangrijk om ook te denken aan belastingimplicaties en juridische aspecten bij het beheren van deze financiële erfenis. Een professionele dienstverlener kan hierbij helpen door deskundig advies te bieden en alle noodzakelijke administratieve taken uit handen te nemen.

Verspreiden of bewaren van as

Er zijn twee alternatieven om met overblijfselen na crematie om te gaan: verspreiding en bewaring van as. Sommige mensen kiezen ervoor om de as op een speciale locatie te verspreiden, terwijl anderen de voorkeur geven aan het bewaren van de as in een urn of andere herdenkingsvoorwerpen. Beide opties stellen nabestaanden in staat om op een betekenisvolle manier hun dierbaren te herdenken.

Het verspreiden van as is een respectvolle manier om een connectie te maken met de natuurlijke wereld en een specifieke plek die belangrijk was voor de overledene. Het kan dienen als een blijvende herinnering en troost bieden aan nabestaanden. Aan de andere kant kan het bewaren van as in een urn of ander aandenken helpen om een fysieke link met de overledene te behouden. Dit kan vooral waardevol zijn voor mensen die behoefte hebben aan tastbare herinneringen of graag dicht bij hun dierbaren willen zijn.

Naast deze twee opties zijn er ook andere alternatieven beschikbaar, zoals het verwerken van as in sieraden of kunstwerken, het begraven van de urn op een begraafplaats, of het creëren van een gedenkteken thuis. Elk van deze mogelijkheden heeft zijn eigen unieke kenmerken en biedt verschillende manieren om te rouwen en herinneringen levend te houden.

In dit artikel delen we het waargebeurde verhaal van Maria, wiens geliefde echtgenoot ervoor koos om zijn as te laten verspreiden op hun favoriete strand. Door deze symbolische handeling voelde Maria een verbinding met haar man en kon ze op een vredige manier afscheid nemen. Het verhaal van Maria illustreert hoe de keuze tussen het verspreiden of bewaren van as persoonlijk is en afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van elk individu.

Conclusie

De belangrijkste bevindingen komen voort uit de analyse van de prijzen van urnen. Deze tarieven variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, het ontwerp en de grootte. Er zijn nog enkele unieke details die nog niet besproken zijn, zoals de extra kosten voor personalisatie, zoals gravures of foto’s op de urnen.

Volgens het rapport van Funeral Professionals kunnen de prijzen van urnen variëren van €50 tot wel €1000, afhankelijk van het gekozen materiaal en ontwerp.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een urn?

De kosten van een urn kunnen variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte en het ontwerp. Over het algemeen liggen de prijzen voor een urn tussen de €50 en €500.

Waar kan ik een urn kopen?

U kunt urnen kopen bij gespecialiseerde uitvaartwinkels, online winkels en sommige crematoria bieden ook urnen te koop aan.

Zijn de kosten van een urn inclusief graveren?

Dit hangt af van de winkel of verkoper. Sommige winkels bieden gratis graveren aan bij de aankoop van een urn, terwijl anderen hiervoor extra kosten in rekening brengen.

Kan ik een urn aanpassen aan mijn eigen wensen?

Ja, veel winkels bieden de mogelijkheid om een urn aan te passen aan specifieke wensen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde kleur, vorm of gravure.

Wat gebeurt er als een urn beschadigd aankomt?

Als een urn beschadigd aankomt, dient u contact op te nemen met de verkoper. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden voor reparatie of vervanging.

Kan ik een urn retourneren?

Dit hangt af van de retourvoorwaarden van de winkel waar u de urn heeft gekocht. Sommige winkels staan retourneringen toe, terwijl andere winkels dit niet doen vanwege de persoonlijke aard van het product.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *